A A A K K K
людям із порушенням зору
КНП(комунальне некомерційне підприємство)"Центральна районна лікарня Подільського району Куяльницької сільської ради"
Одеська область

Біполярна трансуретральна резекція простати

Дата: 22.11.2023 08:27
Кількість переглядів: 10

Мельниченко Станіслав Юрійович заступник головного лікаря з медичної частини , лікар-уролог першої категорії

 

Коли пацієнт стикається з діагнозом доброякісна гіперплазія простати, в залежності від ступеня захворювання йому можуть бути запропоновані консервативне лікування і лікування за допомогою оперативного втручання. Найчастіше в разі недостатньої ефективності консервативних методів (медикаментозне лікування, фізіопроцедури) або коли з’являються ускладнення, такі як хронічна затримка сечі або формування в сечовому міхурі каменів, призначається трансуретральна резекція простати (ТУР простати).

Підходи до вибору методу хірургічного лікування доброякісної гіперплазії передміхурової залози (ДГПЗ) різні. При наявності дуже великих розмірів аденоми простати використовується відкрита хірургія (черезміхурова, або позадулонна простатектомія). Перспективним же  напрямком лікування хворих на ДГПЗ є заміна традиційних хірургічних втручань на малоінвазивні ендоскопічні технології.

ТУР простати - чи трансуретральна резекція аденоми передміхурової залози - це ендоскопічна операція, спрямована на видалення утворення і нормалізацію сечовипускання. Проводиться без розрізу через сечовипускальний канал. В нашій лікарні з’явилась можливість проведення ТУР простати біполярним способом.

Біполярна трансуретральна резекція простати (ТУРП) -  це «золотий» сучасний стандарт втручання. Так як в якості  проточної рідини використовується фізіологічний розчин і у пацієнта виключається ймовірність водної інтоксикації, тобто ТУР-синдрому.

Інша значуща перевага - можливість видаляти аденоматозні вузли об'ємом до 150 см3, тоді як монополярний варіант обмежується 80-90 см3. І третій аспект: біполярний ТУР безпечна для серця, навіть для пацієнтів зі штучним водієм ритму.

ТУР допомагає зменшити симптоми у більшості чоловіків з аденомою простати. Ця процедура найкраще підходить для чоловіків, що мають передміхурову залозу досить великих розмірів, яка викликає симптоми від помірних до важких. ТУР дає довгострокові результати, на відміну від ліків і багатьох інших методів лікування збільшеної простати.

 

Регулярна перевірка та обстеження в уролога – запорука вашої впевненості у власному здоров’ї. Кожен чоловік повинен проходити огляд в уролога раз на півроку, і цей візит варто зробити регулярним. Так у лікаря буде шанс виявити захворювання на ранній стадії, що призведе до більш легкого лікування та швидкого вирішення вашої проблеми.

 

Проведення ТУР простати

Видалення аденоми простати проходить із використанням біполярної енергії під візуальним контролем з трансляцією зображення на екран.

Посічену тканину прибирають з порожнини сечового міхура. З уретри проводять катетер на час загоєння рани. На 5-7 добу після операції катетер можна буде знімати і хворий зможе самостійно проводити сечовипускання.

Біполярна трансуретральна резекція простати є ефективним і безпечним методом оперативного лікування доброякісної гіперплазії передміхурової залози (аденоми простати), що не вимагає тривалого реабілітаційного періоду через малу травматичність операції і відсутність негативного впливу на органи струму, що проходить. Після проведення біполярної ТУР виключено розвиток еректильної дисфункції.

Операцію можна проводити всім, хто її потребує, - зокрема, і літнім людям. Тим більше, що захворювання частіше зустрічається у чоловіків від 50 років. Буде значно гірше, якщо операцію не провести вчасно і не вирізати доброякісне новоутворення. І нехай вас не вводить в оману «доброякісність». Справа в тому, що захворювання буде прогресувати, і якщо вчасно не подбати про видалення, то може знадобитися повне або часткове видалення передміхурової залози. І тоді вже наслідки будуть набагато менш приємними.

Урологи Подільської ЦРЛ  проводять всі види лікування аденоми простати. Методику проведення лікування в кожному конкретному випадку лікар обирає так, щоб мінімізувати ризики для вашого організму, і в той самий час отримати стійкий позитивний ефект від лікування.

Ми використовуємо тільки сучасне якісне обладнання в лікуванні, а наші лікарі - справжні  професіонали, вони стежать за світовими тенденціями в медицині і дотримуються сучасних протоколів лікування.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень