A A A K K K
людям із порушенням зору
КНП(комунальне некомерційне підприємство)"Центральна районна лікарня Подільського району Куяльницької сільської ради"
Одеська область

Що робити, коли болить голова?

Дата: 08.02.2024 10:19
Кількість переглядів: 6

«Що робити, коли болить голова?»-розкаже Бевзенко-Брадул Лариса Іванівна, лікар-терапевт вищої категорії:

«При епізодичному головному болю, причина якого - втома, можна допомогти собі самостійно. Усунути напругу і зняти тривогу допомагає гарячий солодкий чай, прогулянка на свіжому повітрі, тепла ванна або інший спосіб релаксації. Якщо голова розболілася на тлі простуди, поліпшити стан допомагає прийом жарознижуючих препаратів. При гіпертонії допоможуть ліки, призначені лікарем для зниження високого тиску.

Чим небезпечний сильний головний біль?

Різкий і сильний головний біль свідчить про серйозні порушення здоров'я. Зокрема, про:

-гіпертонічний криз;

-аневризми;

-струс мозку;

-внутрішньочерепний крововилив;

-пухлини;

-мігрені;

-менінгіти та інші інфекційні патології.

Вони небезпечні для життя і вимагають термінової уваги фахівців. Якщо больові відчуття наростають і супроводжуються додатковими симптомами (підвищення температури, проблеми з мовою, концентрацією уваги, координацією), слід відразу звернутися в медичний заклад для проходження діагностики.

Ліки від головного болю - пити чи ні?

Як тільки починає боліти голова, у більшості людей виникає бажання прийняти ліки. Прийом знеболювальних показаний в тих випадках, коли причина нездужання відома. В інших ситуаціях прийом анестетиків вкрай небажаний і навіть небезпечний для життя. Пігулка усуне больові відчуття, але не вплине на їхню причину. Якщо частий головний біль викликаний серйозною хворобою, то прийом анестетиків спотворює клінічну картину і заважає постановці точного діагнозу.

Якщо заболіла голова, перед прийомом ліків необхідно обов'язково виміряти тиск. При загостренні гіпертонії, необхідно прийняти препарат для зниження тиску.

Фахівці попереджають про таку проблему, як медикаментозна залежність від анальгетиків. До неї схильні люди, змушені приймати більше 15 таблеток від головного болю на місяць. У подібному випадку доводиться вдаватися до детоксикації. Безконтрольний прийом ліків викликає погіршення загального стану здоров'я, ускладнення з боку органів і систем».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень