A A A K K K
людям із порушенням зору
КНП(комунальне некомерційне підприємство)"Центральна районна лікарня Подільського району Куяльницької сільської ради"
Одеська область

Дослідження:вміст трансжирів в найпоширеніших харчових продуктах

Дата: 23.04.2024 10:19
Кількість переглядів: 2

 За даними ВООЗ, споживання трансжирів, вироблених у промисловий спосіб, пов’язане із підвищенням ризику розвитку ішемічної хвороби серця й інших неінфекційних захворювань.

Якщо в Європі ймовірність передчасної смерті від серцево-судинних захворювань (ССЗ) становить 7,8%, то в Україні ця цифра збільшується до 14,8%.

Згідно з дослідженнями (https://bit.ly/4aIRgq7), споживання понад 2,2 г промислово вироблених трансжирів на день, підвищує ризик померти від ССЗ на 20-32%.

Торік в Україні стартував проєкт ВООЗ FEEDCities із дослідження міського харчового середовища та оцінювання вмісту трансжирів, натрію і калію у найпоширеніших продуктах, які споживають українці.

Пілотним містом став Львів. Там були відібрані 120 зразків продуктів: у супермаркетах та закладах громадського харчування. Їхній склад був детально проаналізований. З’ясувалося, що у понад 30% протестованих продуктів кількість трансжирів перевищує встановлене нормативно-правовими актами допустиме значення.

Серед вуличної їжі – ТЖК найбільше у піці, паніні, донерах, фалафелі, круасанах та тістечках; серед магазинних продуктів – у тортах, печиві, десертах на основі молочних продуктів, морозиві, заморожених продуктах, маргарині, сирі та переробленому м’ясі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень